Netflix: La Casa de Papel

Oh boy, wat hebben wij een toffe serie gezien en die moet ik met jullie delen!

La casa de Papel, een Spaanse serie van Alex Pina.

Wie denkt dat een serie over een overval niet heel lang kan duren of interessant kan zijn heeft het toch echt mis. Deze 2-delige serie gaat over een ingenieus geplande overval, waarbij het brein achter de overval genaamd “de Professor” samen met zijn 8 criminelen de Koninklijke Munt van Spanje binnendringen om hier bankbiljetten te drukken en met 2,4 miljard het gebouw weer te verlaten.

FullSizeRender 4
Toen ik de serie net opgezet had stoorde ik mij aan de Spaanse taal, ik moest echt naar de ondertiteling kijken wilde ik weten wat er gezegd werd (oftewel elke keer als ik chips ging halen moest de serie op pauze!). Maar gedurende de tweede aflevering had ik dit eigenlijk al niet meer door en besefte ik mij dat deze taal juist een extra dimensie aan de serie geeft! De passie die de taal in zich heeft versterkt juist de karakters en geeft de nodige sfeer!

En een mooie extra, ik ken nu een paar Spaanse woorden!!

Het is leuk om een serie te zien waarbij je de acteurs nog niet kent en zo echt open kunt staan voor de personages. Het lijkt een simpel onderwerp, een stelletje boeven die een overval willen plegen, maar gedurende de serie leer je de personages kennen en krijg je voor sommige van hen zelfs sympathie.

FullSizeRender 5

Voor iedereen die van actie en drama houdt is dit een echte aanrader! Wat voor mij deze serie erg interessant maakte is dat ik geen een keer wist hoe het verloop van de serie zou zijn. Je wordt continu verrast en blijft daardoor aan de buis gekluisterd!
Have fun!!

Veel liefs,

Bibi  

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie