Tony’s Chocolonely mousse

Oke dames, dit gerecht MOET ik met jullie delen! Ik ben een echte chocolade freak, elke dag een stukje chocolade is voor mij heel normaal. Al denk ik dat dit voor menig meisje geldt!

Omdat ik het heerlijk vind om nieuwe dingen uit te proberen  ben ik deze keer de keuken ingedoken om een toetje te maken met…. ja ja ja …. Tony’s Chocolonely Sea Salt Caramel! Oftewel een momentje van heaven on earth just happend!

Wat heb je nodig:

  • Een reep Tony’s Chocolonely Sea Salt Caramel (en als je bang bent dat je stiekem al gaat snoepen neem dan 2 repen mee! Just saying)
  • Een groot blik kikkererwten (zorg dat je een blik heb waar kikkererwten vocht in zit! Dit heb je nodig!)
  • Mixer
  • Grote schaal
  • Koelkast
  • Steel pannetje
  • Klein schaaltje

 

Allereerst vul je een pannetje met water en breng je deze aan de kook. Breek de chocolade reep in kleine stukken en leg deze in het schaaltje. Als het water heet is leg je dit schaaltje in het water en zet je het fornuis ietsje lager zodat het water niet meer kookt.

Laat de chocolade langzaam smelten en let erop roer de chocolade zo nu en dan! Zorg ook dat er geen water in het schaaltje komt!

Ondertussen lek je het blik kikkererwten uit. Scheidt de kikkererwten van het vocht. De kikkererwten heb je nu niet nodig, maar weggooien is zonde! Bewaar ze om een lekkere salade mee te maken!

Het vocht doe je in een grote schaal en klop je op met de mixer! Klop het net zo lang op totdat het stijf wordt (hetzelfde effect krijg je als je eieren klopt!)  Dit kan best een tijdje duren, maar als je het goed klopt wordt het heel stijf en dat is precies wat je wilt!

Is de chocolade helemaal gesmolten? Voeg deze dan toe aan het opgeklopte kikkererwten vocht en mix dit met een lepel goed door elkaar zodat de chocolade echt verdeelt is.

Zet de grote schaal een tijdje in de koelkast en laat de mousse opstijven.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is wachten tot de mousse goed stijf is en dan…. smullen maar!!

FullSizeRender 4

Ik heb over het toetje wat match poeder en kokos gestrooid, maar dat hoeft natuurlijk niet!

Je choco heaven is klaar! En ja als je niet wilt delen omdat het zo lekker is snap ik dat helemaal!!

 

Geniet ervan!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie