Mijn favoriete sieraden

Sinds enkele jaren ben ik allergisch voor nikkel. Het is dus schijnbaar mogelijk om van de een op de andere dag een nikkel allergie te ontwikkelen. Van een BH sluiting op je rug tot de achterkant van de knoop van mijn jeans. Van al die dingen krijg ik uitslag wanneer ze tegen mijn huid aan drukken.

Dat is behoorlijk irritant maar zeker te verhelpen. Wat daarentegen wel erg jammer is zijn al die super leuke sieraden waar nikkel in zit. Iedere keer bij de Zara vergaap ik me aan al die mooie oorbellen maar die kan ik helaas niet meer dragen.

Maar niet helemaal getreurd voor mij. Zilver en goud daarentegen kan ik namelijk naar hartenlust dragen zonder kriebel en uitslag! De afgelopen jaren heb ik een kleine sieraden collectie bij elkaar gespaard en kan ik lekker afwisselen.

Omdat gouden en zilveren sieraden wat prijziger zijn ten opzichte van sieraden met nikkel erin kies ik deze een stuk bewuster. Ik houd erg van minimalistische gouden sieraden met mooie details. Zilveren sieraden draag ik af en toe maar staat een stuk killer op mijn sneeuwwitje witte huid.

Bij mijn moeder is het net andersom. Zilver staat haar prachtig maar goud past niet bij haar. Een tijd geleden verraste ze me daarom met een aantal gouden kettingen van haar en mijn oma die ze niet meer draagt. Dit zijn dan ook mijn favorieten vanwege de diepere betekenis.

Wanneer ik sieraden draag combineer ik deze graag, meerdere kleine gouden kettinkjes in verschillende lengtes en verschillende oorbellen naast elkaar. Ik ben ook een groot fan van het combineren van een horloge met een of meerdere armbanden voor een speels effect.

Ik woon achter de Hallen in Amsterdam en daar heb je minimaal een keer per maand de makers market. Hier staan eigen ondernemers die het meeste van de producten zelf maken, super leuk!

Er staan ook vaak stands met handgemaakte sieraden. Ga hier vooral een keer een kijkje nemen wanneer je een uniek sieraad zoekt van goud of zilver voor een mooie prijs! Laatst heb ik bij een van deze stands super toffe oorbellen gescoord bij : heartsmiths.

Hierbij een overzicht van enkele van mijn favoriete sieraden.

 Sieraden - oorbellen 1

 Sieraden - ketting 2 - kopie

Sieraden - horloge 1 - kopie

Wat draag jij liever? Goud of zilverkleurige sieraden?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie