Vrijheid

5 mei, bevrijdingsdag… we vieren feest! In onze after wines zaterdagen verdiepen we ons in de echte verhalen, inspirerende mensen, maar wat is er echter en inspirerender dan vrijheid?

Het kunnen de zwangerschapshormonen zijn, het kan zijn dat naar mate ik ouder word ik mij bewuster word, maar toen ik gisteren naar de dodenherdenking aan het kijken was en de twee minuten stilte in gingen kreeg ik een brok in mijn keel. Het was even stil in mij. Ik keek om mij heen en was me zo bewust dat het zo vanzelfsprekend lijkt dat we in vrijheid leven in Nederland.

Vandaag wil ik met jullie stilstaan bij het feit dat dit niet zo vanzelfsprekend is en dat we dit moeten koesteren. Dat ga ik vandaag ook doen! Mijn valkuil en wie weet ook wel die van vele van ons is om gedurende de dag je druk te kunnen maken om zulke onbenullige dingen. Maar vandaag is het tijd voor een feestje en wil ook ik bewust zijn dat wij hier vrij zijn.  Hieronder een paar feestjes waar je naar toe kunt!

FullSizeRender

In Amsterdam  worden er ook weer de nodige feestjes gehouden, een gratis festival waar je vandaag heen kunt gaan is “Het vrije westen” in het Westerpark! Hier kun je voor een goed feestje terecht van 11:00 tot 23:00 uur.

In Den Haag kun je uiteraard weer terecht op het Malieveld. Hier vindt je de belangrijkste podia! Daarnaast is er ook een podium in het gebouw van de Tweede Kamer aan de Lange Poten.

Op het hoofdpodium in Utrecht begint de dag met SupeRRosa en eindigt dit feestje met een optreden van Fedde Le  Grand!!  Op loopafstand vindt je nog een aantal podia waaronder het Sena Performance podium, het vrijheidspodium en het kinderfestival! Er is dus genoeg te doen voor jong en oud!

Zoals jullie zien is er dus genoeg te doen vandaag! Weet je al waar jij heen gaat?

Ik wens jullie in ieder geval een fijne dag!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie