Bella Bella Sicilië

Een roadtrip met je beste vriendin maken kan ik iedereen ontzettend aanbevelen! De dingen die je dan samen meemaakt en de gesprekken die je hebt zijn onvergetelijk.

Het is alweer enkele jaren geleden (zoals je aan de foto’s kunt zien) dat ik samen met mijn beste vriendin 1 week rondtrok door het prachtige Italië en ik word nog steeds vrolijk wanneer ik naar de foto’s kijk. Omdat Sicilië zo ontzettend mooi is wil ik deze roadtrip alsnog met jullie delen.

Mijn vriendin werkte destijds 3 maanden op een camping op Sicilië om de Italiaanse taal te leren toen het perfecte idee kwam om samen een week de mooiste plekken van Sicilië te bezoeken.

Sicilië is een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest in Europa. Het weer is er heerlijk, het eten verrukkelijk, de mensen super aardig en oh wat is het er mooi!

Voor het plannen van onze reis hebben we veel gemaild en gebeld om de perfecte route uit te stippelen. Iedere dag een andere plaats om zo veel mogelijk van het eiland te zien – roadtrip to the max!

Sicilie_18Aangekomen op Palermo haalden we onze huurauto op en vertrokken we naar onze eerste overnachting: Agrigento.

Agrigento
Dit is een van de Siciliaanse steden die je niet over moet overslaan. Je kunt hier namelijk archeologische vondsten bezoeken die op de Unesco werelderfgoed lijst staan. Verschillende tempels en poorten uit de oudheid.


Pozzallo
De volgende dag reden we naar Pozzallo een mooi strandplaatsje in het zuiden van Sicilië. Een perfecte tussenstop om een dag aan het strand te liggen. Mocht je niet veel tijd hebben en zoveel mogelijk van Sicilië willen zien dan adviseer ik om deze plek over te slaan. Het is een lieflijk plaatje met een fijn strand maar lang niet zo mooi als de andere plekken op het eiland.
Wij verbleven in het volgende hotel: https://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g652024-d672352-Reviews-Mare_Nostrum_Petit_Hotel-Pozzallo_Province_of_Ragusa_Sicily.html

 

Siracusa / Catania
Onderweg naar Catania zijn we gestopt in de havenstad Siracusa omdat deze stad door iedereen werd aangeraden en redelijk dichtbij Catania gelegen was.
Catania is de op twee na grootste stad van Sicilië en ligt aan de voet van de Etna. Beide steden zijn echt ontzettend mooi!

 

Taromina
Taromina staat me nog het meeste bij van alle plekken! Allereerst vanwege een hellingproef incident wat bijna verkeerd ging (nu rijd ik alleen nog maar in een automaat, dat snap je) maar nog belangrijker omdat dit een van de meest prachtige steden is waar ik ooit geweest bent. De stad ligt wat hoger en heeft een schitterend uitzicht op de Etna. Hier vind je tevens een oud Romeins theater wat nog steeds gebruikt wordt maar waar je ook doorheen kan lopen.Sicilie_9

Etna
Wanneer je naar Sicilië gaat moet je zeker de Etna bezoeken. Je kunt (wanneer niet actief) naar het puntje van de vulkaan en wandelen over de verschillende kraters. Dit is zo ontzettend tof omdat het wel een maanlandschap lijkt. Trek wel een warme trui aan want bovenop de vulkaan is het behoorlijk koud en het waait er erg hard. Sicilie_13

Cefalu
Onderweg naar Palermo hebben we een tussenstop gemaakt in Cefalu. Dit is een oud vissersdorpje waar je heerlijk aan het strand kunt liggen en waar je met helder weer Italië ziet liggen. Ook hier vind je opgravingen uit de oudheid en is zeker een bezoekje waard.Sicilie_16

 

Palermo
Palermo is de hoofdstad van Sicilië en hier kom je ook aan met het vliegtuig. Als laatste stad van onze reis zijn we hier met name wezen winkelen. Palermo is een mooie stad maar ook wat stoffig. Op iedere hoek van de straat vind je oude gebouwen uit verschillende tijden wat het een erg interessante stad maakt om te bezoeken.

Waar wij niet geweest zijn is de plaats Corleone. We hadden maar 1 week de tijd en hebben daarom niet alles kunnen zien. Voor deze plaats wil ik absoluut nog een keer terugkomen vanwege mijn favoriete filmreeks The Godfather!

Wil je dicht bij huis een roadtrip maken en twijfel je nog over in welk land je dit wilt doen overweeg dan zeker Sicilië want dit is echt de moeite waard!

Ciao,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie