Hotspot in Oud-West: Sjoege

Interiorjunkies opgelet! Het is namelijk weer Walk in Wednesday en hier geven we jullie graag een kijkje in de hotspots van Amsterdam Oud-West. Wij spraken daarom af met de eigenaren van Sjoege.

Drie jaar geleden opende de interieurwinkel Sjoege haar deuren. Een winkel gerund door echte Amsterdammers met een voorliefde voor interieur, waar wij heel erg blij van worden. Een rondje door Oud-West is dan ook niet compleet zonder een stop bij Sjoege.

Als je binnenkomt wordt je overladen met een mix van deels tweedehands en deels zelfgemaakte meubelen.

Wat maakt Sjoege nou zo bijzonder? De eigenaren zijn continue op zoek naar nieuwe pareltjes voor in hun winkel en doen dit met liefde en passie. Oude kasten, tafels, schilderijen, lampen – you name it! 

Sjoege_16

De oude kasten worden of opgelapt of krijgen een makeover door bijvoorbeeld een nieuwe mooie kleur waardoor een meubelstuk veel beter tot haar recht komt. Mocht je in de winkel een mooie kast hebben gezien maar heb je toch liever een andere kleur? Geen probleem want dat kan absoluut geregeld worden!

De tafels die ze verkopen zijn heel bijzonder en zoals ze wel eens zeggen one of a kind. Ze worden namelijk gemaakt van tweedehands tafels. De eigenaren halen het tafelblad eraf, brengen deze terug naar de basis en knappen deze vervolgens helemaal op.

Zo nodig passen ze de maat aan waar dat mogelijk is. Vervolgens laten ze volledig nieuwe tafelpoten maken en monteren ze deze er zelf later onder. Zo’n unieke tafel kun je ook op bestelling laten maken,  hoe gaaf is dat!

De lampen die je ziet hangen en staan worden voor een deel ook gemaakt door de eigenaren, zo zijn de lampen van Sjoege nooit hetzelfde. 

Sjoege_29

Het leuke aan Sjoege is dat ze met je meedenken en het een echte no-nonsense winkel is. Niet de kleur voor jou dan komt er een oplossing. Net niet de juiste afmeting dan komt er een oplossing. Niet gevonden wat je zocht? Geef het vooral aan want ze zoeken stad en land af voor de juiste stukken en kijken ook graag voor klanten naar specifieke wensen.

We love Sjoege!

Sjoege Amsterdam
De Clercqstraat 80

Liefs,

Bibi & Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie