Houten kratten als boekenkast

Veel meiden die in Amsterdam of in een stad wonen zullen dit probleem vast herkennen. Waar in je appartement heb je in godsnaam plek voor een boekenkast en al die boeken?!

Nu lees ik ontzettend graag en val ik ook beter in slaap als ik voor het slapen ga nog wat bladzijdes lees in plaats van netflixen. Een e-reader lost natuurlijk een hoop op maar toch lees ik sommige boeken graag als “echt” boek (lekker old fashioned!). Maar god waar laat je dan al die mooie exemplaren.

Boeken vind ik daarnaast het perfecte middel om meer persoonlijkheid aan een huis te geven. De boeken die je leest zeggen veel over jezelf als persoon en het staat daarnaast mooi in een interieur met al die verschillende kaften en kleuren.

Op een helder moment kwam ineens het idee! Voor ons voeteneind hebben we namelijk nog wel wat ruimte over. Uiteraard niet voor een volledige boekenkast maar wel voor wat anders. Van mijn moeder had ik nog twee mooie oude kratten staan en wanneer je deze horizontaal op de zijkant zet heb je de perfecte mini boekenkast.

 

Het ziet er mega knus uit en nog een groot voordeel, de bovenkant van de kratjes zijn perfect als zitje om je schoenen bijvoorbeeld op aan te trekken. Een win-win situatie!
De boeken heb ik niet perfect gestyled maar juist erg willekeurig opgeborgen voor dat persoonlijke en knusse gevoel wat precies bij een slaapkamer past.

Ben jij nu nog op zoek naar leuke kratten of kratten inspiratie kijk dan vooral nog even naar onderstaande voorbeelden!

 

 

Voor een klein prijsje scoor je trouwens al een aantal mooie kratten. Om de kratten persoonlijker te maken kun je aan de slag met verf (bijvoorbeeld zwarte krijtverf) of met stempels.

Xenos_krat_camden_25 38 19_8 99
Xenos Krat Camden €8,99
Jysk_Kistje Thormod_24 34 18_7 50
Jysk kistje Thormod €7,50
Loods 5_houten kistje_28 19 14_7 50
Loods 5 houten kistje €7,50

Box those books!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie