Review: Illy melkopschuimer

Er zijn weinig dingen waar ik ‘s ochtend zo blij van wordt dan een goede latte macchiato of een heerlijke cappuccino. Een perfect begin van iedere dag!

Maar dat merkte mijn portemonnee op een gegeven moment ook. Voordat ik er zelf erg in had haalde ik zo’n drie keer per week een coffee to go bij The Bagels & Beans voordat ik op de tram naar werk stapte. Na een snelle berekening schrok ik toch wel een beetje, dat moest toch anders kunnen?

Thuis hebben we al een fijne Nespresso machine maar nog niks om melk in op te schuimen en dat is natuurlijk cruciaal voor een goede latte macchiato.

Dus daar begon mijn zoektocht naar een goede betaalbare melkopschuimer. Ik was op zoek naar een makkelijk apparaat, simpel te reinigen en mooi om te zien. Na een aantal sites en reviews bekeken te hebben kwam ik uit bij de melkopschuimer van Illy.

Illy_metro_11

Een super mooi strak design met een handig handvat, kan in de vaatwasser en heeft maar drie functies – Thank god for that!

Het apparaat heeft de volgende functies:

  • Koud schuim
  • Opwarmen
  • Melk opschuimen en opwarmen

Illy_metro_6

Afhankelijk van de functie zijn er twee opzetstukjes voor het apparaat die slim zijn weggewerkt onder de basis van de melkopschuimer. Ik gebruik het apparaat eigenlijk alleen voor de derde optie. 

Om van deze derde optie gebruik te maken klik je het juiste opzetstukje in de kan en vul je het vervolgens met melk tot aan de minimale streep en waar nodig tot aan de maximale streep voor bijvoorbeeld twee koppen. Vervolgens klik je op de functie en het apparaat doet de rest.

Ik gebruik volle melk voor mijn latte macchiato. Dit vind ik simpelweg het lekkerste en je krijgt met volle melk een mooie stevige schuimlaag. 

Wat een topapparaat is dit! Ik gebruik de Illy melkopschuimer iedere dag en het resultaat is iedere dag perfect. Een mooi schuimlaag en een goede temperatuur.

Vervolgens schenk ik er een espresso in vanuit het Nespresso apparaat en klaar ben je. Om een net zo mooie latte macchiato te krijgen als in een restaurant heb je hele fijne schenk kannetjes om de espresso aan de melk toe te voegen.

In plaats van koffie te halen maak ik het nu iedere ochtend zelf en neem ik het vervolgens mee in toffe thermosbekers (ze hebben trouwens te leuke to go bekers bij The Flying Tiger voor fijne prijsjes).

Illy_metro_13

Illy melkopschuimer:
https://www.coolblue.nl/product/740915/illy-melkschuimer.html?utm_source=vergelijk&utm_medium=pricecomparison&utm_content=22216-B991C842-A808-4FD0-A63E-409E0FA36DAF&label=22216-B991C842-A808-4FD0-A63E-409E0FA36DAF&ref=2530

Nespresso apparaat:
https://www.coolblue.nl/product/788258/krups-nespresso-essenza-mini-xn1108-zwart.html

Wat voor koffie drinken jullie het liefste?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie