Interieurtrend zwart

Een van de grote woontrends op dit moment is de kleur zwart. Je ziet het echt overal terugkomen in iedere ruimte van een huis. Van zwarte muren in woonkamers, zwarte meubels als statement pieces en zwarte accenten in badkamers.

Door de toevoeging van mat zwart in je interieur creëer je in een ogenblik een chique en stijlvolle sfeer.

In eerste instantie vond ik het een erg spannende trend maar ik moet jullie bekennen dat ik er erg door gegrepen word en al aan het bedenken ben waar ik het in ons appartementje kan gaan toepassen.

Mocht het een stap te ver voor je zijn om complete muren zwart te verven dan kun je ook gaan voor een kleiner statement zoals mat zwarte kranen in je keuken of badkamer.

Wanneer je de stoute schoenen toch aantrekt en aan de slag gaat met verf en rollers let er dan vooral op dat je ruimte niet te donker of er te klein van wordt.

  • wanneer je in een kamer aan de slag wilt gaan met de kleur zwart waar niet veel natuurlijk licht aanwezig is kun je beter zwarte meubels toevoegen in plaats van zwarte muren om het donkere hol gevoel te voorkomen.
  • Zorg voor contrast. Een zwarte muur staat namelijk fantastisch op een lichte vloer. Tegengestelde kleuren laten elkaar namelijk beter uitkomen. Denk hierbij aan het klassieke voorbeeld van een groene kleur bij de slager dat het rood van het vlees roder laat lijken. Daarnaast wordt een ruimte lichter door de toevoeging van een lichte kleur vloer.

  • Hang spiegels op of lichte kunstwerken. Spiegels reflecteren namelijk licht en maakt een ruimte wederom optisch groter. Daarnaast is het ook erg handig om in een oogopslag te zien of je make up nog goed zit.
  • Turn those lights on! Een open deur maar de juiste verlichting op donkere plekken maakt een wereld van verschil en laat jouw zwarte muur nog beter tot haar recht komen.

Genoeg tips, tijd voor back to black inspiratie!

 

Durven jullie zwart in jullie interieur aan?

Liefs

Lotte

Geef een reactie