Voorjaars kastopruiming

De lente is officieel begonnen en het eerste lekkere weer hebben we ook weer achter de rug. Maar als ik naar mijn kast kijk voelt het alles behalve als lente. Tijd voor een voorjaars kastopruiming!

Voor het opruimen van mijn kledingkast ga ik als volgt te werk:

Ruimte maken
Dit is het perfecte moment om te beoordelen of het tijd is om afscheid te nemen van bepaalde kledingstukken. Het is zonde om kleding in je kast te hebben hangen die je nooit meer draagt!

Heb je iets langs niet gedragen? Is iets toch wat te ruim of te klein geworden? Uit de kast ermee, zonde van de ruimte en je gaat er waarschijnlijk toch niks meer mee doen.

Weggooien? Nee natuurlijk niet! Zet je spulletjes op marktplaats, ga op de IJhallen staan, doe een kleding ruil met vriendinnen of breng het naar een tweedehandswinkel – iedereen blij!

Winter spullen omwisselen met zomer spullen:
Maak je kast zo overzichtelijk mogelijk voor jezelf. Leg alle dikke winter spullen achter of bovenin de kast of in de berging wanneer je die een hebt.

De dikke wollen truien ga je namelijk niet dragen in de zomer en zorgt er alleen maar voor dat je een minder goed overzicht hebt van wat je precies in je kast hebt hangen.

Voorjaar_7

Soort bij soort en kleur bij kleur
Niets is zo vervelend om je ‘s ochtends helemaal suf te zoeken naar dat ene zwarte jurkje of dat witte T-shirt. Al jaren hang / leg ik soort bij soort en kleur bij kleur.

Binnen een oogopslag zie je gelijk wat je nodig hebt en wat bijvoorbeeld in de was zit.
Daarnaast is het heeeeel fijn om naar te kijken (perfectionist)! 

Voorjaar_18

Voorjaar_6

Voorjaar_3

Inventariseren wat je nog mist
Een kastopruiming is het ultieme moment om te bepalen of je nog bepaalde items mist, nodig hebt of dat je met meer trendy stuks kan uitbreiden of juist voor basics moet gaan.

Dit seizoen moet ik zelf in ieder geval naar de volgende items op zoek:

 • Topjes / Topjes en Topjes
  Op een of andere manier heb ik de laatste maanden met name onderstukken gekocht. Dus dat wordt shoppen voor tops – wat vervelend nou!
 • Jeansshortjes
  Vorig jaar na de zomer heb ik bijna al mijn jeans shortjes weg gedaan omdat ze niet mooi meer zaten. Met dit mooie weer wordt het tijd voor nieuwe hippe shorts.
 • Sandaaltjes
  Voor iemand met een serieuze schoenenverslaving is dit seizoen echt killing. Al die leuke espadrilles, sandalen en sneakers!
  Maar na eens kritisch in mijn kast te hebben gekeken kan ik in alle eerlijkheid (ahum) concluderen dat ik nog op zoek moet naar toffe sandaaltjes.

Voorjaar_20

Strijken
Strijk je zomerse bloesjes en lente topjes alvast zodat je ze alleen nog maar uit de kast hoeft te trekken! Niets is zo vervelend om nog met de strijkbout in de weer te gaan wanneer je eigenlijk al te laat was opgestaan. 

Lente geur
Wanneer je kleren al een tijdje niet meer hebt gedragen kan het een beetje muf gaan ruiken. Gebruik zakjes met lavendel of andere geurzakjes van bijvoorbeeld Robijn of Rituals voor heerlijk fris ruikende kleding!

Rituals_1

Heb jij je kast al voorjaars proof gemaakt?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie