Serie: The Handmaid’s Tale

Een van de meest geweldige series die ik het afgelopen jaar heb gezien is de serie The Handmaid’s Tale.

De serie speelt zich af in de nabije toekomst. Door milieuvervuiling en seksueel overdraagbare aandoeningen zijn veel vrouwen onvruchtbaar geworden en worden er nog maar amper kinderen geboren.

Een groep christelijke fundamentalisten, Gilead genaamd grijpt vervolgens de macht over de Verenigde Staten en pakt alle vruchtbare vrouwen op.

Deze vrouwen worden zwaar onderdrukt en toegewezen als ‘’Handmaid’’ aan de bevelhebbers van Gilead waar ze kinderen moeten baren voor deze mannen en hun vrouwen, bizar!

Een van de sterkste onderdelen van deze serie is het geweldige verhaal. Het boek van Margaret Atwood is door Bruce Miller vertaald naar deze serie en dat merk je.

De cast van The Handmaid’s Tale acteert geweldig en vanaf de eerste minuut zit je op het puntje van je stoel en ben je zo drie afleveringen verder.

Het eerste seizoen van deze fantastische serie is bekroond met maar liefst 8 Emmy’s, say What?! En helemaal terecht als je het mij vraagt want wat is dit goed zeg.

De serie is te zien op Videoland en dit voorjaar (26 april om precies te zijn) kun je hier ook het tweede seizoen bekijken. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Afsluiten dat maandabonnement bij Videoland want deze serie wil je echt zien!

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie