After Wines met Amber

Het is weer zaterdag en dat betekent natuurlijk een nieuwe After Wines met de nodige inspiratie. Vandaag geven we jullie een kijkje in het leven van Amber een echte sportjunkie, supermama, girlboss en hard op weg naar haar eerste Ironman – you go girl!

Het leuke aan het verhaal van Amber vind ik dat het totaal niet zo begint als dat je zou verwachten. Deze dame had namelijk voor haar 32ste nog nooit echt gesport en had er ook totaal niks mee (waar kennen we dat van?).

Amber is een van die vrouwen die een ontzettend mooie en slanke bouw heeft waardoor er nooit een noodzaak was om zichzelf flink in het zweet te werken. Maar tijdens haar zwangerschap kwam ze zo’n 32 kilo aan maar toch verloor ze dit net zo snel weer door het geven van borstvoeding.

Wel was er iets structureels veranderd en dat was haar energielevel. Ze kreeg steeds minder energie en dat stond haar echt niet aan. Van haar man kreeg ze vervolgens hardloopschoenen (hint, hint) en begon ze met hardlopen. Van twee rondjes van 400 meter kon ze snel haar grenzen verleggen en grotere afstanden rennen. Tijdens een van haar hardloopsessies zag ze vervolgens een affiche van de Marathon van Amsterdam.

Nou een hele marathon was misschien wat heftig om binnen 12 weken voor elkaar te krijgen maar een halve moest er toch wel inzitten!? Na wat scheve gezichten was ze nog meer gedreven om dit voor elkaar te krijgen. Een schema werd gedownload en de halve marathon werd gewoon uitgelopen.

Amber_15

Maar je lichaam pushen om in 12 weken een halve marathon te rennen was natuurlijk wat te veel van het goede en hierdoor werd ze ziek en heeft ze haar hardloopschoenen voor een halfjaar in de kast gegooid. Na het halfjaar begon het toch te kriebelen maar het opnieuw starten wilde ze wel op een andere manier doen. Met een betere en rustigere opbouw heeft ze de halve marathon wederom kunnen uitlopen en toen was het hek van de dam.

Hele marathon
Amber sloot zich aan bij een hardloopvereniging en ging samen met haar trainer de uitdaging aan om het jaar erop de hele (ja de HELE) marathon te lopen onder de vier uur.

Na een jaar trainen liep ze de marathon uit in een absurd goede tijd van 3 uur en 40 minuten! In totaal heeft ze drie marathons gelopen: Berlijn, Rotterdam en Amsterdam.

Een vervelende knieblessure was een terugkomend probleem en hierdoor kon ze soms weken niet trainen wat voor een sportjunkie als Amber echt een straf is!

Triatlon
Een triatlon had voor Amber altijd wat magisch en was echt top notch. Ze is er nooit mee begonnen omdat ze niet goed kon zwemmen wat natuurlijk cruciaal is voor een triatlon.

In haar rengroep sprak ze vaak met een triatleet die haar aanspoorde om het gewoon te doen! De eerste stap naar een triatlon was zwemles voor diploma B. Gevolgd door borstcrawl les en conditietraining. Wanneer deze dame een doel heeft gaat ze er ook helemaal voor!

De eerste 1/8 triatlon werd een feit maar niet gelijk een groot succes. Het zwemmen was erg heftig, de wisselingen van onderdelen waren chaotisch en het fietsen was erg zwaar. In het onderdeel hardlopen kon ze natuurlijk goed uitblinken. Amber liet zich niet ontmoedigen en trainde alleen maar harder op de verschillende onderdelen.

In september 2017 deed ze mee aan de Almere challenge en dat ging erg goed!

Op 17 juni staat de Ironman 70.3 van Luxemburg op de planning en Amber wordt hiervoor getraind door Frank Heldoorn een Nederlandse triatlon kampioen. Voor een Ironman 70.3 moet je trouwens 1.9KM zwemmen, 90KM fietsen en 21.1KM hardlopen! Na deze Ironman is het volgende doel een hele Ironman! Een hele Ironman bestaat uit: 3.8KM zwemmen, 180KM fietsen en een hele marathon afleggen – hoe dan?!

Haar uiteindelijke doel is om deel te nemen aan de Ironman Hawaï – het wereldkampioenschap voor triatleten! Hier mogen alleen de beste van de beste triatleten aan mee doen en dit is de ultieme wedstrijd voor hen!

Sinds Amber traint voor triatlons heeft ze trouwens nooit meer last gehad van haar knieblessure – gelukkig!

Combineren met gezin en werk
Het combineren van het sporten, haar gezin en baan kan soms nog een flinke uitdaging zijn. Zeker enkele weken voorafgaand aan een wedstrijd waar er heel veel getraind moet worden.

Om veel tijd met haar dochter te kunnen hebben traint Amber vaak voordat haar man en dochtertje wakker zijn en in de avonden wanneer haar dochter op bed ligt.

Wat Amber en haar man hun dochter meegeven is dat wanneer je een heel duidelijk doel hebt in je leven dat je er dan ook volledig voor moet gaan en het niet zomaar komt aanwaaien.

Amber Williams_4

Amber laat perfect zien dat het nooit te laat is om je levensstijl en levensdoel totaal om te gooien voor iets wat je graag wilt!

Grenzen verleggen, jezelf verbazen om het vervolgens allemaal nog een keer te doen zijn typerend voor Amber en zijn kenmerken waar wij ons graag door laten inspireren. Denk niet in beperkingen maar in kansen!

Volg haar vooral even op Instagram wanneer je haar progressie en weg naar de Ironman wilt volgen of wanneer je weer even gemotiveerd moet worden om zelf je sportschoenen weer aan te trekken.

https://www.instagram.com/amber_williams_nl/


Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie