Posters tegen saaie muren

Kennen jullie dat grote probleem? Het probleem waar je iedere dag tegenaan loopt? De grote saaaaaaaie muur!

Nadat ik ben gaan samenwonen heb ik ook vrij lang samengeleefd met deze bekende grote saaie muur. Als interior junkie vond ik het zelf erg lastig wat ik ermee aan moest. Welke kleur? Een kunstwerk? Planken? Een kattenspeelplaats?

De eerste stap naar een geweldige muur was de kleur! Voor mij was wit hoe mooi het ook kan zijn geen optie. Ik was toe aan wat pit en kleur in mijn leven. Dus op een dag dat vriendlief een voetbalmiddag had ben ik aan de slag gegaan met De Muur.

Voor de verf ben ik naar de Praxis om de hoek gegaan, letterlijk om de hoek maar het is tevens de naam van de Praxis die in steden te vinden is. Dit een ideale oplossing voor wanneer je bijvoorbeeld verf nodig hebt en geen zin hebt om naar een woonboulevard te gaan waardoor je een halve dag kwijt bent.

Ondanks het feit dat ik niet ver hoef te fietsen voor mijn Praxis was ik wel veel tijd kwijt aan het uitkiezen van de perfecte kleur, wat een keus! Ik ben gegaan voor een warme blauw/groene kleur.

Terug thuis begon het echte werk pas. Het schilderen van de muur. Na het openen van de verf werd ik toch een beetje zenuwachtig hoe de kleur zou staan. Na vier keer de muur te hebben geschilderd was de kleur eindelijk perfect. Tip: koop niet het goedkoopste merk verf omdat je een muur dan inderdaad vier keer moet schilderen.

Dutch Gigil muur blauw eerste laag verf
Het resultaat na 2 keer schilderen

Een paar maanden heb ik genoten van die perfecte kleur maar het begon toch te kriebelen. Ondanks de mooie kleur was de muur nog steeds wat saai. Nu had ik zelf niet het budget voor een geweldig kunstwerk maar wel voor wat anders. Posters!!

Ik ben daarom aan de slag gegaan met papier, plakband en een schaar. In mijn hoofd had ik een mix van verschillende posters en formaten bedacht. Maar ik wilde dit visualiseren door de verschillende beschikbare formaten na te maken en verschillende composities te bedenken.

Dutch Gigil lay out posters

Na een avond puzzelen was ik eruit en begon de zoektocht naar de perfecte posters. Voor de posters en de lijsten ben ik terecht gekomen bij de webwinkel Desenio. Desenio heeft een erg groot aanbod en hele fijne prijzen.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor zwart wit posters voor een samenhangend geheel met een persoonlijke betekenis. Zo is de Batman poster een verwijzing naar een van de favoriete filmreeksen van mijzelf en mijn vriend. Wat trouwens ook top is aan posters is dat je vaak kan afwisselen voor een andere look.

Ik ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat! Geen saaie muur meer voor ons!

Dutch Gigil muur blauw posters 1

De volgende webshops hebben een mooi assortiment aan posters en lijsten voor fijne prijzen. IXXI kennen jullie wellicht al en werkt net was anders. In plaats van posters zijn het kleine vierkantjes die ieder een andere afbeelding kunnen bevatten of juist onderdeel zijn van een groter beeld wat een speels en modern effect geeft.

  • Desenio – desenio.nl
  • IXXI – ixxiyourworld.com
  • Junique – juniqe.nl


Wat hebben jullie aan je muur hangen?

Liefs

Lotte – Dutch Gigil

Geef een reactie