Voorjaar cravings

De lente is dit weekend echt begonnen en voor mij betekend dat altijd dat ik weer veel meer zin krijg in salades! Daar waar ik in de winter graag ovenschotels eet en stiekem aardig wat koolhydraten naar binnen smokkel (niemand ziet dat onder die lekker warme truien) verlang ik nu weer naar wat lichter eten en mogen die vetrolletjes inmiddels wel minderen.

Dus deze vrijdag is de eerste salade alweer gemaakt (en aardig snel was deze ook weer op, oeps). Dit recept heb ik nog  van mijn moeder, zij maakte deze salade vaak en ik vind de salade dan ook heerlijk!!

Wat heb je nodig?

 • 1 kilo aardappelen (vastkokend vind ikzelf het lekkerst)
 • 1 rode ui
 • 2 paprika’s
 • 1 komkommer
 • 500 gram sperziebonen
 • 4 eieren
 • 1 appel (zo’n lekkere zoete!)
 • een paar augurkjes
 • mayonnaise
 • sambal
 • peper & zout
 • knoflookpoeder
 • Bieslook

 

Schil eerst de aardappelen en laadt aardappelen koken. Als ze gaar zijn kun je ze het beste in de koelkast laten afkoelen. Even als de sperziebonen, kook ze (zorg wel dat ze niet te slap worden) en laat deze even afkoelen.

Snijd de ui, paprika’s, komkommer, appel en augurk in kleine stukjes en mix deze door elkaar in een grote schaal. Als de aardappelen en sperziebonen een beetje afgekoeld zijn kun je deze toevoegen aan het geheel.

Ondertussen kook je de eieren hard (ik zelf kook ze vaak in 8 minuten, langer dan worden ze zo droog en als je ei te zacht gekookt is dan kun je de salade de volgende dag niet meer eten).

Het geheel in de schaal schep je goed door elkaar. Voeg wat mayonnaise en sambal toe aan het geheel en strooi wat peper en zout hier doorheen. Zelf ben ik gek op knoflook dus ik strooi voeg vaak wat knoflook poeder toe (weet alleen niet of mijn man hier zo blij mee is).

Als de eieren klaar zijn leg ik deze bovenop de salade en strooi ik er wat bieslook overheen. Voila klaar is je salade!!

Hij vult goed, maar is toch luchtig!!

Succes met jullie salades!

Liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

2 gedachten over “Voorjaar cravings

Geef een reactie