Viva la France

Wanneer je jouw vakantie aan het plannen bent zul je vast niet snel denken aan het Franse platteland. En dat snap ik helemaal!

Na ieder jaar met de auto naar Frankrijk te zijn geweest was ik zelf ook behoorlijk Frankrijk moe en wilde ik wat anders.  Maar wat jaartjes ouder en wijzer begin ik steeds beter te begrijpen wat mijn ouders en vele andere zo fijn vinden aan Frankrijk.

Een aantal o zo fijne dingen aan Frankrijk: 

Vin, Vin, Vin
Dit punt heeft eigenlijk weinig onderbouwing nodig. Maar de wijnen in Frankrijk zijn echt het einde! Daarnaast hebben de bewoners van de kleine plaatsjes de gewoonte om de hele dag door wijn te drinken (wanneer ze niet hoeven te werken). In de ochtend op dat leuke marktje – check! Tijdens de lunch – check! Tijdens het avondeten – check check check!

Stop vooral even bij de lokale wijnwinkel wanneer je met de auto bent zodat je thuis ook nog kan genieten van deze heerlijke wijnen.

frankrijk_6.jpeg

Het eten
Daar kunnen de Fransen ook wat van! Van de pain-au-chocolat van het lokale bakkertje, de vis en de roomboter! Nu kan ik natuurlijk niet verder zonder de kaas te benoemen. Blijkbaar is de kaas in Viva la France goddelijk maar dat laat ik jullie zelf uitvinden aangezien ik er de rillingen van krijg – ja echt!

Probeer vooral die kleine lokale restaurants ook eens, hier kun je geweldige maaltijden bestellen tegen fijne prijzen!

What a view
De zonnebloemvelden, de vele kastelen en de schattige dorpjes zijn ontzettend rustgevend en mooi om te bezoeken! Ga een dagje op pad met de auto en kijk wat je tegen gaat komen!

Frankrijk_3

Quatorze Julliet
Op 14 juli is het Quatorze Julliet – de nationale feestdag van Frankrijk! Dit is super leuk om een keer mee te maken omdat ieder dorp er een feestje van maakt en je overal super schattige rommelmarktjes vindt – super burgerlijk maar dat vind ik zo leuk!

Frankrijk_4

Een van mijn favoriete streken in Frankrijk is de Côte-d’Or vlakbij Dijon. De omgeving is super mooi en nog niet overgenomen door het massa toerisme. Hieronder een aantal leuke en unieke locaties om te verblijven tijdens je verblijf in Frankrijk!

https://www.airbnb.nl/rooms/16471883#neighborhood

https://www.airbnb.nl/rooms/1761024?location=Mont%20Saint%20Jean%2C%20France&checkin=&checkout=&adults=1&children=0&infants=0&s=R3eXubGu

https://www.abracadaroom.com/nl/overnachten-in-hut-op-palen-domaine-pont-roche-spa-la-cabane-du-pont-de-lignon-1656/

https://www.abracadaroom.com/nl/overnachten-in-hut-op-palen-domaine-des-pres-verts-spa-la-reserve-spa-1616/

Volgende keer misschien toch een midweekje Frankrijk?

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie