Paasspiration

Het voorjaar is er en de zachte kleurtjes mogen met dit paasweekend weer op tafel! Ik word zelf altijd heel vrolijk van deze periode, langer licht en zachter weer!

Maar een klein stress momentje kan soms best om de hoek komen kijken met pasen! Wat moeten we nu weer maken? Ik moet jullie eerlijk bekennen ik vraag mij dit soms best wel af! Zeker omdat mijn man glutenvrij eet (en ik dus vaak ook glutenvrij mee eet!).

Afgelopen week was ik wezen lunchen en ik zag scones op het menu staan! En toen wist ik het direct, deze ga ik zelf maken voor pasen maar dan glutenvrij!!

Allereerst wat heb je nodig?

  • 50 gr. boter (mag roomboter zijn, maar kan ook plantaardige boter zijn)
  • 100 ml melk (kan natuurlijk ook plantaardige melk zijn!)
  • 50 gr. suiker
  • 200 gr. amandelmeel

Is dat het? Yes yes that’s it!

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Al deze ingrediënten mix je door elkaar heen en zorg ervoor dat de boter goed gemengd is! Het deeg moet je niet te veel willen kneden, want dan valt het juist uit elkaar!

IMG_5926

Hoe groot zijn de scones? Maakt niet uit! Wat je zelf wilt, groot, klein het is allemaal lekker!

Doe de scones in de oven en laat deze 12-15 minuten afbakken en voila klaar ben je!

Easy peasy pasen (mag ook wel eens). Lekker opdienen met wat jam of zoals ik gedaan heb; bakkersroom!!! Ik ben een zoetekauw dus uiteraard kies ik voor zoiets! Maar vind je iets hartigs juist lekker, dan zou je er een eitje op kunnen doen of misschien wat pesto!

Succes met het recept en ik wens jullie hele fijne paasdagen!

Liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie