Phynez by Yasmine

Voor onze after wines en de echte verhalen achter social media, spraken wij ditmaal af met Yasmine Arabella. Medeoprichter en eigenaar van het modemerk Phynez.

“When she walks in the room…” om Yasmine is niet heen te gaan, een lange knappe dame met mooie, lange, donkere lokken komt aangelopen en ze maakt met haar presence alleen al indruk! Elegantie is het woord dat direct in ons opkomt.

Een woord dat ook perfect past binnen de collecties die zij samen met haar moeder (mede eigenaar en co-founder Phynez) ontwerpt.  Het label richt zich op de vormen van de vrouw met als inspiratie de kleuren, structuren, en eeuwenoude cultuur achter de Marrokaanse vrouw. Het merk richt zich dus op alle vrouwelijke vormen. En dat is niet alleen terug te zien in de ontwerpen maar ook in de materialen en technieken die gebruikt worden. Eeuwen oude Marokkaanse knoop tradities worden verwerkt in moderne stoffen.

We hebben met haar afgesproken omdat we nieuwsgierig zijn wat haar inspiratie is, waar kunnen we Phynez kopen, hoe is Phynez ontstaan en wie is Yasmine?

Samen met haar moeder hebben ze Phynez 3 jaar geleden opgezet, een idee dat vrij spontaan ontstaan is, maar wat niet zo gek is aangezien beide dames een prachtige smaak hebben en oog voor mode. Yasmine is de muze van het merk en haar moeder is het brein achter de productie. Bij elk item zijn er 3 verschillende maten die gemaakt worden, zijn deze op dan kun je deze soms nabestellen. Maar om de lijnen exclusief te houden maken ze vaak maar 1 a 2 stuks van een bepaald ontwerp.

Yasmine legt ons uit dat zij er zelf vaak tegenaan loopt dat maten van verschillende merken helemaal niet kloppen of niet voor elk lichaam toe te passen zijn. She’s got a point en wij herkennen ons hier direct in! Daarom passen zij hun kleding ook op maat aan! Het proces is duurder, maar je weet zeker dat je outfit mooi past!

En waarom dan de Marokkaanse cultuur? Nou kijk maar even naar deze beauty ze is namelijk half Marokkaans. Daarnaast is het combineren van een eeuwen oude cultuur met de westerse moderne vrouw een fijne uitdaging en die gaan zij graag aan! Zoals Yasmine zegt (and we couldn’t agree more) het straatbeeld is vaak zo saai en simpel. Zij zou hier graag wat meer verandering in zien en dus ook in brengen met het merk Phynez!

Ben jij nou geïnteresseerd geraakt in dit kledingmerk? Neem dan een kijkje op

http://www.phynez.com

Funfacts about Yasmine

  • Yasmine is vegan en dus is ook het merk is helemaal vegan! (she loves vegan pizza!)
  • Je kunt je eigen item ontwerpen!
  • De kans dat je een “he draag jij dit nu ook” gevalletje heb is erg klein! No akwardness thank god!
  • Ze is gek op dieren en heeft zelf katten en een hond.
  • Haar ultieme droom? Een “fulfilled” leven hebben in ieder opzicht! Zoals ze zelf mooi zegt; Iedere dag geluksvlinders voelen en omringd zijn door mijn lievelingsmensen die van mij houden.
  • Volgende vakantie: Marokko, ze heeft veel landen op haar lijstje staan maar wil graag terug omdat het voelt als thuiskomen!

Veel liefs,

Bibi en Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie