Ciao Firenze!

Ciao Bella!! Oh wat hou ik toch veel van Italië en dan met name de streek Toscane spreekt mij enorm aan. Het gouden zonnetje dat over de bergen schijnt, de karakteristieke cipressen, de heerlijke chianti wijn en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat ik daar op vakantie was met mijn man, maar ik moet zeggen het blijft een van mijn mooiste vakanties!

Samen met onze mannen zijn Lotte en ik een dag in Florence geweest (Lotte en haar vriend waren daar toen ook op vakantie en we besloten elkaar uiteraard te meeten!).

Florence is een stad die je gezien moet hebben als je naar de streek Toscane gaat!! De typische dom, de Ponte Vecchio, de Santa Croce en nog zoveel meer. 

Wie denkt in een dag deze stad helemaal te kunnen ontdekken heeft het mis en waarom? Het is DRUK (gelukkig was dit niet mijn eerste keer en ken ik de weg een klein beetje)! Mensen staan in de rij om bepaalde kerken in te kunnen en de terrasjes zitten bomvol, maar ondanks de drukte hangt er een sfeer die zo ontspannen is. Men pakt de tijd en geniet duidelijk van alle cultuur die om hen heen te bezichtigen is (en van en goede espresso’s).

FullSizeRenderEen echte highlight van deze stad is de Santa Maria del Fiore, beter bekend als de Duomo. Een prachtige kathedraal die zowel van buiten als van binnen zeer imposant is. De Duomo is het dominerende symbool van deze stad.

Een andere echte kenmerk aan deze stad is de brug “Ponte Vecchio” een brug die in 1345 gebouwd werd en waar je tegenwoordig ondergedompeld wordt in winkels waar je goud kunt kopen. Zodra je over de brug gelopen bent kom je in een oase van rust. Een kant van de stad die net zo prachtig is als het centrum, maar veel rustiger. Kleine eettentjes waar je veel goedkoper kunt eten! Dit raad ik iedereen aan die naar Florence gaat, ga die      brug over en loop wat verder door het centrum uit! FullSizeRender 2

Ik kon zo genieten van de echte Italianen! Ze zijn in stijl gekleed en hebben oog voor detail! Zowel de mannen als vrouwen liepen netjes gekleed rond en het maakt niet uit hoe warm het is, hoe druk het is, of ze haast hebben of niet, ze gaan niet op straat zonder zich goed te kleden! Ik droeg een (al zeg ik het zelf) erg mooie oker kleurige max dress, mooie slippertjes, haartjes opgestoken en nog steeds voelde ik mij “under dressed”.

Een stad waar je, je dus kunt opdoffen en je mooiste kleding aan kunt doen! (iets wat we in Nederland naar mijn mening toch te weinig doen, dus dames lekker flaneren op de mooie piazza!).

Oh en wat ik natuurlijk ook niet mag vergeten voor de beauty fanaten onder ons, er is een GIGA grote Sephora te vinden!! Dus laat die mannen maar een terrasje pakken terwijl wij deze winkel leegplunderen!

Have fun als je deze zomer naar deze mooie stad gaat!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie