Vakantiebestemming Curaçao

Dushi Korsou kan ik na vele bezoekjes gerust mijn tweede thuis noemen. Mijn moeder is er opgegroeid en daarom blijven we er graag terugkomen. Zeker nu mijn ouders er sinds enkele jaren een huisje hebben is het de perfecte getaway. 

I really, really, really love Curaçao!

De mix van het fantastische weer, de prachtige baaien en stranden en de vriendelijke mensen maken dit eiland tot de perfecte vakantie bestemming.

In verschillende blogs zal ik met jullie mijn ervaringen, hotspots en activiteiten voor op dit prachtige eiland delen.

Vandaag vertel ik jullie meer over (tromgeroffel) strandjes!

Curaçao heeft ontzettend veel mooie baaien, van op en top luxe tot back to basics. Maar wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal prachtig zijn. 


Klein Curaçao

Curacao_4

Curacao_8

Een van de mooiste stranden die Curaçao rijk is ligt eigenlijk niet op het eiland zelf maar is Klein Curaçao. Dit is een onbewoond eiland en oh zo mooi!

Ga hier vooral snorkelen omdat er veel schildpadden en mooie vissen rondzwemmen.

Er gaan verschillende boten naartoe maar ik raad zeker aan om met de Catamaran boot mee te gaan. Wanneer het waait is er veel actie aan boord en daarnaast kunnen er minder mensen mee aan boord waardoor je een hele gezellige en persoonlijke sfeer krijgt.

Blue Bay 

Curacao_3

Vlakbij Willemstad vind je de prachtige baai Blue Bay. Het strand behoort tot een resort maar je kunt hier voor een klein bedrag ook komen zwemmen en een strandbedje huren.

Aan het strand vind je een restaurant en je kunt hier de hele dag aan de bar drankjes halen – ideaal voor wanneer je een dag niet met een koelbox wilt sjouwen!

Kokomo Beach

Curacao_6

Kokomo beach was vroeger een politiebaai waar er getraind werd op verschillende fronten. Gelukkig is deze baai nu opengesteld voor iedereen!

Kokomo is een kleine maar fijne baai met een fijn restaurant waar je veel Nederlandse hapjes op de kaart kunt vinden.

Like ze vooral even op Facebook voor wanneer je naar Korsou gaat want er worden op deze locatie ook veel feesten en concerten gegeven – dit is echt ontzettend tof om een keer mee te maken.

Playa Grandi

Curacao_9

Playa Grandi is niet de allermooiste baai maar mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Je kunt hier namelijk snorkelen met veel schildpadden en dit is zo ontzettend gaaf om te doen!

Dikke kans dat het bij jullie dushi’s ook begint te kriebelen. Wacht dan vooral even de KLM werelddeals af – je vliegt dan namelijk voor hele fijne prijsjes naar dit prachtige paradijs.

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie