New York, I love you

Ik weet het nog zo goed, de eerste keer dat ik aankwam in New York City. Ik was 19 jaar en nog nooit alleen op vakantie geweest. Ik vond het zo eng! 

Nu bijna 10 jaar later en vele tripjes naar deze stad ben ik nog altijd zo verliefd als de eerste keer! Deze stad zit voorgoed in mijn hart.

Veel mensen vragen waarom? Wat is er zo bijzonder aan deze stad? En meiden.. ik kan het je niet uitleggen, het is de geur, de geluiden, de mensen en de sfeer die deze stad maakt voor wat hij is! Een stad die zoals ze zeggen “never sleeps”, een stad waar je, je nooit hoeft te vervelen en waar voor ieder iets te doen is.

Onlangs ben ik met mijn man geweest. We verbleven in een typisch New York’s appartementje in de wijk Hell’s Kitchen, midtown Manhattan. We sliepen in een bedje zo klein dat je nog net niet op elkaar lag en onze voeten letterlijk in de kast lagen. Maar dat maakt in deze stad allemaal niet uit, je bent de hele dag onderweg en er is zoveel om van te genieten!

Ik wil jullie graag wat tips meegeven voor als jullie naar deze fantastische stad gaan! Uiteraard zijn er de highlights die je gezien moet hebben; Empire State Building, One world trade centre, Brooklyn bridge, Central Park, Metropolitan museum en dat is nog maar een begin! Maar er zijn nog zoveel andere leuke plekjes te ontdekken! 

Browns bagels! The place to be als je een lekkere bagel wilt! De shop is door heel Manhattan te vinden en is altijd erg druk, maar het wachten zeker waard! Voor degene die geen gluten mogen; ze hebben glutenvrije bagels!

Breakfast at tiffany’s? Ja dat kan tegenwoordig, maar breakfast at Friedmans is erg goed. Op onze eerste ochtend zijn we hier direct naar toe gegaan en oké we moesten een half uurtje wachten op ons tafeltje, maar het eten is er zo lekker en de porties zijn precies goed! Dus dat was het wachten wel waard. Wij hebben veel tentjes gevonden waar je glutenvrij kan eten en in New York zijn die er tegenwoordig zeker genoeg!

 

Voor de best cocktails in town ga je naar Dear Irving of Magic hour (een rooftop terras dat zelfs in de winter open is, en ja deze is verwarmd). Iedereen die naar Amerika gaat zal weten, alcohol in een restaurant is niet goedkoop en voor een simpel wijntje betaal je al gauw 10 dollar. Cocktails daarentegen zijn in verhouding een stuk goedkoper en veel lekkerder!!

 

Unknown

In downtown Manhattan midden in Greenwich village zit Smalls Jazz Club verstopt in een kelder. Een klein jazz cafe waar de moeder van Beyonce en andere grote artiesten regelmatig komen jammen! Een typisch New York’s jazz momentje is daar zeker te beleven!

Zoals jullie zien genoeg te ontdekken en dan heb ik nog maar een fractie gehad van deze stad!

Ik raad iedereen aan ooit naar deze stad te gaan en you’ll love New York City!

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie