Review Djarling Hair Extensions

Djarling- hoe lief klinkt dat?! Dit is nou de naam van het merk van mijn hair extensions. Omdat er veel verschillende mogelijkheden en ervaringen zijn deel ik graag met jullie mijn eigen ervaring.

Een halfjaar geleden is mijn haar wat dunner geworden vanwege stress. Elke keer als ik met mijn hand door mijn haar ging of in de spiegel keek viel het wat tegen.

Om weer met een volle bos voor de dag te komen heb ik van alles geprobeerd: vitamines, haarpillen, shampoos, conditioners – you name it! Helaas had geen van deze dingen voor mij het gewenste resultaat.

Per toeval vroeg mijn nichtje in deze periode of ik met haar mee wilde naar haar hair extensions afspraak. Tijdens deze afspraak werden haar hair extensions eruit gehaald om er vervolgens weer strak in te ‘’naaien’’.

Dit was het perfecte moment om mijn nichtje en de hair extension specialist uit te horen hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat de kosten zijn.

Nooit eerder had ik zelf de stap durven te zetten om bij een kapper naar binnen te lopen om me goed te laten informeren. Dit kan ik absoluut aanraden omdat tot in de details zal worden uitgelegd hoe het werkt, wat het kost en of het een goede oplossing voor je zou kunnen zijn.

Hair extensions zijn behoorlijk kostbaar en een goed overwogen keuze is daarom ontzettend belangrijk. Zo moet je om de 8 weken de hair extensions omhoog laten zetten en moeten ze daarnaast erg goed verzorgd worden. Slapen met nat haar en even vlug je haar wassen is er niet meer bij.

Na dit alles goed overwogen te hebben en de ervaringen van mijn nichtje te hebben aangehoord heb ik een afspraak gemaakt bij La Maison in Amsterdam voor het laten zetten van de hair extensions en voor het verven van mijn haar (in dezelfde kleur als de gekozen extensions).

Ik moest een week wachten tot mijn afspraak. De hele week was ik behoorlijk zenuwachtig maar met name erg nieuwsgierig. Zou het pijn doen? Hoe zou het eruit gaan zien? Gaan andere mensen zien dat ik hair extensions heb laten zetten?

Uiteindelijk was het zover en kon ik naar mijn afspraak. Onderweg naar de kapsalon was ik nog volop aan het whatsappen met mijn nichtje over hoe spannend we het allebei wel niet vonden.

Aangekomen bij de kapsalon werd ik opgewacht door de hair extensions specialist van La Maison. De eerste stap is het kiezen van de kleur en de hoeveelheid extensions (matten – dat klinkt sexy he?). Djarling heeft 21 kleuren in het assortiment en door het combineren van de verschillende kleuren is er altijd een kleur die precies bij jouw haarkleur past.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je haar te laten verven en de extensions daarop te laten aansluiten. De keuze voor de kleur was snel gemaakt, een mooie en natuurlijke bruine kleur. Om de hoeveel extensions te bepalen worden er een of meerdere matten in je haar vastgezet met klipjes en kun je het volume beoordelen.

Aangezien het mij om het volume ging en ik vrij veel haar heb was een ‘’mat’’ voldoende. Voor een haarverlenging zijn twee ‘’matten’’ nodig voor het meest natuurlijke resultaat.

De keuze was gemaakt en toen begon het pas echt. Mijn haar werd eerst in dezelfde kleur als de ‘’mat’’ geverfd en vervolgens geföhnd. En daarmee was eindelijk het moment van de hair extensions aangebroken.

Samen met de specialist bepaal je op welke plek de hair extensions worden gezet. Mijn ‘’mat’’ werd vrij hoog geplaatst zodat het met mijn eigen haar mee kan groeien. Vervolgens worden je haren aan de bovenkant van waar de extensions zullen worden geplaatst opgestoken en wordt hier een klein vlechtje gemaakt. Aan dit vlechtje wordt een sterk stuk synthetisch haar vastgemaakt en hieraan zullen de hair extensions worden bevestigd.

Aangezien de extensions niet aan je eigen haar worden vastgemaakt maar aan het synthetische haar is deze manier van bevestigen niet schadelijk voor je eigen haar. Dit was voor mij de belangrijkste overweging om voor de Djarling extensions te gaan. Op deze manier kan mijn eigen haar herstellen zonder dat het beschadigd raakt door de extensions.

La Maison_Djarling Hair Extensions_2

Het ‘’naaien’’ van de extensions duurt ongeveer een halfuur en vond ikzelf niet pijnlijk maar dat is per persoon verschillend. Je haar en de extensions worden vervolgens geknipt op de juiste lengte en natuurlijk nog geföhnd zodat het mooi valt en blijft zitten.

Mijn god wat is het resultaat mooi! Ik was werkelijk waar voor een moment sprakeloos en ik kon niet stoppen met het frunniken aan mijn eigen haar.

Djarling Hair Extensions_bevestiging

De reacties van de mensen die het wisten dat ik dit zou laten doen waren super positief – op voorhand vond iedereen het net als ik erg spannend. Van de mensen die het niet wisten waren de reacties ook ontzettend positief.

Ik kreeg en krijg veel positieve reacties over het resultaat! Maar wat ik nog veel belangrijker vind is hoe blij ik er zelf mee ben. Wanneer ik nu in de spiegel kijk twijfel ik geen moment meer over mijn haar en zit het iedere dag goed.

Denk jij er ook aan om hair extensions te laten zetten, maak dan vrijblijvend een afspraak bij de kapper om je goed te laten informeren. Zoals eerder aangegeven is het behoorlijk kostbaar en het verzorgen is meer werk in vergelijking met de verzorging van je eigen haar.

Maar als dit voor jou geen probleem is dan is het zeker een mooie optie voor een volle bos haar en kan ik het met alle liefde aanbevelen.

De Djarling hair extensions gaan 8 tot 9 maanden mee afhankelijk van de verzorging en styling.

De kosten bij La Maison in Amsterdam / Djarling Extensions zijn het volgende:

  • Per mat zijn de kosten 275 euro (voor volume is één mat meestal voldoende)
  • Omhoog laten zetten van de hair extensions kost €50 per keer (om de 8 weken)

De komende weken zal ik mijn ervaringen over de verzorging van de hair extensions met jullie delen.

Meer informatie over Djarling hair extensions of over La Maison Amsterdam vind je op de volgende websites:
https://djarling.com/nl/

https://lamaison-amsterdam.nl/?gclid=Cj0KCQiAyZLSBRDpARIsAH66VQIQxSeuNglqcyyI5nJdNkTLOA9hKdEwAVByaTzrbDaIY1e2_oPweaYaAjUDEALw_wcB

 

Als je haar maar goed zit!

 

Liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie